Ohjeita tunneille osallistumiseen ja tasokuvaukset

 

Ilmoittaudu kausi- tai irtotunneille etukäteen varauskalenterin kautta, painikkeesta ”varaa tunti”. Suorita maksu verkossa aina ennen tunnille osallistumista varauskalenterin oikeasta yläkulmasta osiosta ”prepaid- kortit”Tasokuvaukset löydät tältä sivulta.

  •  Kausitunneille on kausimaksu, joka maksetaan ennen kauden alkua tai viimeistään kauden ensimmäisellä viikolla, jonka jälkeen sinulle on paikka aina tunnille ja muita toimenpiteitä kauden aikana ei tarvitse tehdä. Saat korvata rajallisen määrän poissaoloja osallistumalla saman lukukauden aikana muille tunneille. (Kausituntina yksittäisen tunnin hinta on edullisin!)
  • Irtotunneille (drop-in) ilmoittaudutaan aina tuntikohtaisesti varauskalenterin kautta ja maksetaan kertamaksu/ kertakortti ennen tunnille osallistumista! Kesätunnit toimii irtotunteina.

 

Kauden ensimmäisellä viikolla on ilmainen kokeilukerta tunneille.

Kokeilukerta uudelle tanssijalle on 10€ ja se maksetaan verkossa ennen tunnille osallistumista. Kympin kokeilukerta koskee vain tanssijoita, jotka eivät ole aikaisemmin käynyt millään tunneillamme. Kokeilukerran jälkeen saat käydä kokeilemassa tuntejamme normaalilla kertamaksulla.

 

Saavu paikalle ajoissa. Mikäli joskus myöhästyt tunnilta, odotathan että tunnin opettaja huomioi saapumisesi ennen kuin hyppäät mukaan.

 

Jätä ulkokengät ja isot takit aulaan heti saapuessasi, naulakkoihin tai portaista vasemmalla oleviin lukollisiin kaappeihin. Saliin saa tuoda arvotavarat.

 

Suihkulliset pukuhuoneet ovat käytössäsi sali 2 perällä. Mikäli sali 2:ssa on tunti kulku pukuhuoneisiin aikaisintaan n. 10 minuuttia ennen oman tunnin alkua. Vältä tarpeetonta kulkua ja huomioi tässä tapauksessa tuntilaiset myös hiljaisuudella pukuhuoneessa. Mikäli sali 2 ei ole tuntia, siinä saa odottaa ja lämmitellä ennen oman tunnin alkua.

 

Tunneilla joissa käytetään kenkiä (hip hop & street, commercial) osallistuminen sallittua VAIN puhtailla vaalea pohjaisilla sisäkengillä, tai varmista ettei mustasta pohjasta irtoa jälkeä lattiaan. Heels- tunneilla oltava täysin ehjät korkolaput, jotta tanssimatto ei vaurioidu.  Muuten saavu tunneille vapaassa asussa, jossa sinulla on mukava olla, liikkua ja hikoilla. Opettaja ohjeistaa tarvittaessa vaatetuksen suhteen lisää!

 

Ohjeista ja auta toisia. Kysy rohkeasti neuvoa tarvittaessa opettajiltamme tai muilta tanssijoilta!

 

Tunneilla saatetaan kuvata, ilmoitathan opettajallesi mikäli et halua näkyä kuvissa tai videoilla. Tunneiltamme saa lisätä videoita ja kuvia someen, mutta kysythän aina luvan julkaisemiseen heiltä ketkä näkyy.

 

Ilmoittautuessa sitoudut myös noudattamaan tanssikoulun sääntöjä, jotta takaamme kaikille turvallisen ja viihtyisän harjoitteluympäristön! Säännöt ja lukujärjestykset luettavissa tanssitunnit sivulla täältä: Tanssitunnit.

 

Lämpimästi tervetuloa TKå:lle, olethan yhteydessä mikäli herää kysyttävää!

 

 

TASOT

 

Sopivan tasoisessa ryhmässä harjoiteltaessa tanssija kehittyy optimaalisesti ja harjoittelu on mielekästä. Jokainen tanssija kehittyy yksilöllistä tahtia, eikä tarkkoja rajoja tasolta toiselle siirtymiseen voida määritellä.

 

Tasot riippuvat mahdollisesti lajista ja opettajasta. Parhaan tason itsellesi löydät kokeilemalla ja opettajamme auttavat mielellään löytämään jokaiselle sopivan tason! Tule siis rohkeasti kokeilemaan eri tasoisia tunteja, kaikille tunneille tullaan oppimaan ja nauttimaan tanssista taitotasosta riippumatta.

 

Yhdistelemme joskus myös tasoja esim jatko-keski, tai keski-edistyneet. Tasot luonnollisesti muovautuvat myös osallistuvien tanssijoiden mukaisesti.

 

 

Avoin taso / Open level

 

Avoimen tason tunnit ovat nimensä mukaisesti kaikille avoimia tasosta riippumatta. Avoin taso sijoittuu usein keskitason paikkeille ja vaikeusaste vaihtelee. Tunti soveltuu parhaiten tanssijoille, jotka ovat käyneet tanssitunneilla. Et tarvitse kuitenkaan kokemusta juuri kyseisestä lajista osallistuessasi tunneille. Avoimen tason tunneilla otetaan huomioon, että tunneille osallistuu eri tasoisia tanssijoita mm. antamalla tarvittaessa vaihtoehtoisia liikkeitä.

 

Alkeet / Beginner 

 

Näillä tunneilla et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista! Tunneilla harjotellaan perusteita. Tunneille saa osallistua kaikki, jotka eivät omaa ollenkaan kokemusta kyseisestä tanssilajista. Tunneille saa tietenkin osallistua, vaikka olisi tanssitaustaa esim. jostain toisesta lajista tai vähäistä kokemusta/ pidempää taukoa.

 

Jatko / After beginner

 

Jatkotason tunneilla oletetaan tanssijan hallitsevan jo perusteita ja omaavan taustaa ainakin jostain tanssilajista. Jatkotason tunneille saa osallistua oman arvioinnin mukaan! Mikäli olet tanssinut kauan sitten, tai omaat vahvan taustan jostakin toisesta lajista voi myös suoraan jatkotasolta aloittaminen soveltua sinulle.

 

Keskitaso / Intermediate

 

Keskitason tunneilla oletetaan jo pidempää taustaa tanssin parissa, mutta mikäli sinulla on vahva tausta jostakin toisesta tanssilajista voi keskitaso soveltua suoraan sinulle. Keskitason tunneilla oletetaan perustekniikan olevan tuttua ja haastavampienkin liikkeiden olevan suoritettavissa ennen kaikkea turvallisesti. Keskitason tunneilla on varmasti jo haastetta kokeneemmallekkin tanssijalle, mutta myös vielä vähemmän tanssineet pärjäävät tunneilla. Tunneilla liikkeitä käydään siis jo selkeästi nopeampaan tahtiin läpi ja koreografiat sisältävät haastavampia elementtejä. Myös esiintymisharjoitukset ovat jo edistyneitä verraten alkeis- ja jatkotasoon.

 

Edistyneet / Advanced

 

Edistyneiden tunneilla oletetaan pitkää kokemusta tanssista, vahvaa kehontuntemusta, kokemusta ja rohkeutta haastaa ja heittäytyä. Tunneilla tulee varautua teknisesti ja fyysisesti haastavaan liikemateriaaliin. Tämän tunnin opetuksen tempo on tunnista riippuen muita tasoja nopeampaa ja sarjat mahdollisesti pidempiä. Tunneilla pyritään korostamaan myös tulkintaa ja haastetaan myös erilaisten teemojen avulla. Tanssin perustekniikka on edistyneen tason oppilailla jo hyvin hallussa ja tunneilla voidaan olettaa tanssijan harjoittelevan myös muilla tunneilla tekniikan tueksi. Edistyneillä tunneilla käyminen ei poissulje esim keskitason, tai avoimen tason tunteja!

 

Ammattilaiset / Pros

 

Ammattilaisille suunnatut tunnit. Tunneille saa osallistua esittävän taiteen alojen ammattiin valmistuneet ja ammattiopiskelijat. Luvan kanssa tunneille voi osallistua myös edistyneen tason ja kilparyhmien tanssijat.

 

Kilpa- ja intensiiviryhmät

 

Kisaryhmät ovat suunnattu keski- ja edistyneen tason motivoituneille tanssijoille. Ryhmiin on haut 1-2 kertaa vuodessa ja näistä voit lukea enemmän sivulta: kilpa- ja intensiiviryhmät

 

Lämpimästi tervetuloa kokeilemaan tunteja ja löytämään itsellesi sopivan tasoinen, mielekäs tunti!